Anledningar till att vattenpolo är en perfekt sport att träna

  • editor
  • 2018-03-25
  • Kommentarer inaktiverade för Anledningar till att vattenpolo är en perfekt sport att träna

Vattenpolo är kanske inte den mest populära sporten i SVerige när det kommer till vattensport, men det finns en hel del anledningar att vända den trenden. Det är många fördelar som kommer med att man börjar träna vattenpolo, och det börjar faktiskt dyka upp en hel del klubbar och organisationer som håller på med denna svåra sport. Förutom att du behöver kunna simma krävs det inte särskilt mycket för att börja med vattenpolo, det gäller bara att ha lite tävlingssinne och ett öga för lagsport, så är det bara att dra igång.

Inte nog med att matcherna är roliga och erbjuder ett bra träningspass, förberedelserna är också väldigt nyttiga för dig som vill komma igång med din träning. Vi har såklart samlat en del tips och anledningar till att just du borde prova på vattenpolo!

Bli bekväm i vattnet på nolltid

 

Genom att fokusera på bollen, dina medspelare och dina motståndare kan du snabbt bli av med några hinder du hade med att befinna dig i vattnet. Genom att ha ett så stort fokus på någonting annat kan din hjärna helt enkelt glömma bort att vara orolig för att befinna dig i bassängen, vilket kan hjälpa dig att komma över någon eventuell rädsla till nästa gång det är dags att hoppa i.

Vem som helst kan haka

Det krävs ingen särskild kroppstyp eller storlek på din kropp när det kommer till vattenpolo. Om man kollar på de bästa lagen i världen så kan du se en hel mängd olika människor representerade. Det finns ingen särskild längd som är ideal, och inte heller någon kroppsbyggnad som är att föredra – du kan helt enkelt bli bäst på vattenpolo hur du än ser ut.

Du kommer att träna mental styrka samtidigt

Det är mycket som ska hända samtidigt för att du ska lyckas i vattenpolo, du måste dels hålla dig över vattenytan, dels hålla koll på vart dina motståndare befinner sig och dels ha någon slags plan för att lyckas få in poäng och mål. Allt detta kräver att du klarar av att hålla känslorna i schack och dina tankar fokuserade. Du kommer snabbt att märka att du blivit lugnare och har bättre kontroll på dig själv och dina tankar efter vattenpoloträningen.

Du kommer bli en hejare på att kommunicera

Den som inte kan uttrycka sig tydligt kommer inte att få bollen, och kommer inte att bidra till lagets framgångar. Det finns ingen anledning till att inte kommunicera allt du bara kan till dina lagkamrater, från att en motståndare är dem i hasorna till att du har en plan för att göra mål. Denna självklarhet när det kommer till kommunikation kommer definitivt att förflytta sig även utanför planen.