De bästa europeiska städerna för vattenturism

  • editor
  • 2018-09-11
  • Kommentarer inaktiverade för De bästa europeiska städerna för vattenturism

Att åka till en europeisk stad med siktet inställt på att spendera dagar med vattensporter, med båtar och hamnar som bas och med allehanda dykning och segling som dessert är alltid lockande. För att få ut så mycket som möjligt av din semestertid gäller det att pricka in rätt stad, eftersom det finns en hel del att välja mellan. Europa är bortskämt med att ligga bland mycket vackra vatten, både när det kommer till hav och till sjöar och floder. Det är inte många städer i Europa som inte erbjuder någon form av turism i koppling till vatten, så vi har gått in lite extra hårt för att hitta guldkorn du kanske inte hittat till själv.

Den här listan är alltså kanske inte för dig som vill åka till en självklar stad som Venedig med alla sina broar och kanaler, eller till London med Themsen som bakgrund till din kulturella turism, nej, här gäller det istället de resmål som kanske inte alls dyker upp i huvudet när du tänker vattenturism, men som kommer att överraska dig med sina möjligheter att ta dig ut på vattnet och uppleva någonting helt nytt.

Besök Kroatien och grottorna vid Hvar

Kroatien är ett av Europas vackraste land, och de har en natur som slår det mesta. För dig som är ute efter att se mer än turiststråken kan vi rekommendera att ta en tur till fem öar som ligger vid landets kust, och spendera upp till tolv timmar med att utforska de klippor och grottor som finns där intill. Du kan välja att åka själv eller med familjen, det är bara att boka en båt och åka ut på en båttur som inte liknar någon annan. Se till att ha kameran med dig, det blåa skenet inne i grottorna är något du inte vill missa att föreviga och ta med dig hem.

Besök Reykjavik och upptäck mer än varma källor

Turister strömmar till de varma källor som finns på Island, och de är absolut värda ett besök, men för dig som vill komma bort från staden och övriga turister kan vi tipsa om att åka ut på en snorkeltur längs kusten. Du kommer att hamna vid ett världsarv, närmare bestämt Pingvellirs nationalpark, och här kan du spendera en hel dag med att upptäcka djurliv och flora på havets botten. Att det är så nära till Reykjavik innebär att du kan bo centralt och ändå ta dig ut till havet på bara några timmar. Perfekt för dig som vill ha cityliv på kvällen och havsliv på dagen.

Utforska Amalfikusten i Italien

Du som har landat i den italienska staden Sorrento kan med fördel ta dig vidare ut i det blå och besöka Amalfikusten med all dess klippor och byar. Även detta är ett världsarv, vilket innebär att det ska bevaras för framtiden och också att du kan komma åt ett lugn här som inte finns på många andra platser. Du kan lätt hoppa på en båt som tar dig på en åtta timmars tur runt kusten, och det bästa är att detta inte är några jättefartyg, utan snarare små båtar som tar endast tolv passagerare.

Det kommer inte att ta dig många minuter att ta dig från Sorrento ut till kusten, och därifrån kan du njuta av det klara vattnet och den mäktiga atmosfären på nolltid.