De bästa simtävlingarna i världen

  • Elsa
  • 2018-03-20
  • Kommentarer inaktiverade för De bästa simtävlingarna i världen

Det kan definitivt vara svårt att hålla koll på vilka tävlingar som är de bästa under året, men vi har grävt lite i utbudet och hittat pärlorna att hålla koll på. Det är såklart att vissa tävlingar kommer att dominera, men det finns även tävlingar som räknas som lite mer lokala som kan imponera med både resultat och startande simmare, även om du kanske inte kan inkludera dem i din Betfair bonus sportsbetting. För att kunna hålla koll på de bästa simmarna i världen måste man ha koll på de bästa tillfällena för dem att visa upp sig, så är det bara. Om du kan hänga med i några av dessa tävlingar kommer du ha en bra förståelse för vilka simmare som kommer att dominera under året, och hur de har presterat under året.

För att vi ska vara så rättvisa som möjligt så har vi gått igenom tävlingar i de länder som producerar de simmare som oftast ligger högst upp i rankingarna. Om ni vet några andra tävlingar som slår högt får ni gärna tipsa oss om dem, vi är alltid nyfikna på att hitta fler fantastiska tävlingar att börja följa!

OS

Vi börjar med den tyngsta av dem alla, de olympiska spelen. Som vi alla vet så hålls OS vart fjärde år, och det är alltid ett spektakel i absolut världsklass. För att komma till OS krävs det såklart att man kvalar in, och det gör bara de bästa av de bästa. Att följa tävlingarna på OS kan ibland bli lite knivigt, speciellt om tävlingarna hålls i ett land där tidsskillnaden känns lite jobbig – att gå upp klockan fyra varje morgon för att kolla på simning kräver en hel del dedikation.

OS är inte för inte den största tävlingen i världen, det är många simmare som satsar hela sin karriär på att nå hit, och det är många som planerar in att få en formtopp dels inför kvalificeringarna och dels för själva spelen flera år i förväg. Om du vill se simtävlingar där absolut allt står på spel så ska du följa OS.

Världsmästerskapen

VM i simning är en stor affär, och arrangeras sedan ett par år tillbaka varje udda år. Detta är en slags besked på hur simmare kommer att prestera i OS, och även om äran att vinna VM väger oerhört tungt för många simmare så är det ändå inte målet för dem. Att titta på VM är en bra indikation på hur de olika simmarna har utvecklat sedan senast, men också vilka nya namn som har dykt upp på världskartan. Oftast får vi se de nyaste svenska talangerna redan på EM, men om man vill lära sig mer om de tävlande från exempelvis Asien och Afrika är det mot VM man ska rikta blickarna.

Commonwealth games

Nu kommer vi in på tävlingar som inte är öppna för alla länder. Commonwealth games hålls årligen för länder som ingår i det som kallas Commonwealth – länder som England tidigare eller i nuläget har kontroll över. Däribland finns länder som Australien, Nya Zeeland, Sydafrika, Singapore och, såklart, England, Skottland och Irland. Det här är en bra indikation för toppsimmare inom alla dessa länder, eftersom det är en prestigefylld tävling som många vill knipa vinsten i.

USAs nationella tävlingar

USA är en av världens största simnationer, och det här är ett utmärkt tillfälle att få se alla deras bästa simmare på en och samma gång. Förutom uttagningarna till OS är det här nästan den enda tävlingen där man kan se alla amerikanska simmare på en och samma gång.