De bästa videospelen med simning

När det kommer till videospel är vi inte direkt överrösta med titlar som innefattar simning i någon form. Det har helt enkelt inte blivit coolt än att spela med simmare, och därför kommer det nog att dröja ett tag till innan vi kan se någon större ökning bland utbudet. Det är ju ingenting som säger att simning inte skulle vara ett bra komplement till spel som kretsar kring exempelvis hockey eller fotboll, men än så länge får vi nöja oss med spel som antingen har simning som ett delmoment, eller spel som kanske inte når hela vägen fram.

Vi har trots allt hittat en del titlar som vi tänkte dela med oss av, hittar du några andra får du gärna tipsa oss om dem, vi är alltid på hugget efter att hitta fler spel att simma oss igenom. Än så länge får vi nöja oss med dessa fyra spel som vi hittat både online och i arkiven.

Geek Olympic låter dig simma för guldet

Det här är en spelsida som finns online, och som är öppen för alla. Här kan du hitta en hel del olika spel som innefattar simning, bland annat kan du simma i OS för att få en guldmedalj, både som människa och som delfin. Du kan dessutom prova på simhopp i kroppen av en pingvin, eller köra ett triathlon genom en människa. Det är inte de mest avancerade spelen, men grafiken är ganska gullig och du kan spendera ett par timmar med att spela dig igenom de olika scenarios som erbjuds.

Hajar vs simmare

Återigen så är det här spelet kanske inte överväldigande när det kommer till grafik, men det är en rolig idé som ligger bakom så vi kan förlåta tillverkarna för bristande finess. I det här spelet gäller det att styra bort alla människor som befinner sig i vattnet när ett gäng hajar närmar sig. Du kan välja att antingen få upp människorna på torra land eller skicka iväg dem i helikopter – vilket kommer att ge dig en bunt extrapoäng.

Far Cry 3

Det här spelet trycker verkligen på att havet inte alltid är din vän. När du ger dig ut och simmar här så kan du råka ut för lite vad som helst, men en lugn simtur är det minst troliga. Du kan både bli biten av hajar och attackerad av pirayor, stöta på krokodiler eller fastna i gapet på någon varelse från havsbotten. Det gäller att simma snabbt för att komma undan i tid.

Häng med Mario i havets djup

Okej, så vi vet att detta definitivt inte borde kvala in som “simningsspel”, men vi tycker om Super Mario så mycket att vi låter honom hänga på ändå. Det finns en nivå som heter Jolly Roger Bay i 64-spelet, och det låter dig hänga under vatten genom hela nivån. Du behöver inte ens slåss mot några elaka svampar, det gäller bara att chilla lite tills du kommer vidare. Du kan promenera längs med havsbotten och se lite olika fiskar simma förbi. En väldigt mysig resa ner till havslivet, helt enkelt.