High-tech utrustning för kanoting

För dig som är intresserad av att ta en tur med kanoten, men inte är helt säker på vad som gäller när det kommer till utrustning – vi har samlat all nödvändig gear! De saker vi listar kanske känns lite onödiga för dig som inte ska ut i mer än någon timme, men för dig som ska ut på en rejäl åktur kan det vara bra att packa lite extra, det är alltid bättre att vara lite för förberedd än att stå utan utrustning vid midnatt, kall och eländig vid en stilla å. Det är som om du läser Maria casino recension innan du börjar ditt spel – du måste helt enkelt lära känna vad som väntar på dig. Vi listar upp det viktigaste du behöver, så kan du fritt välja att satsa på det som känns mest aktuellt för just din kanottur.

Kläderna som är absolut nödvändiga

Det första du måste tänka igenom är vilka kläder du ska ha på dig och med dig. Du kan köra lite mer avslappnat, eller så kan du köpa specialkläder på en sportaffär eller online. Det finns idag ett stort utbud för dig som är intresserad av vattensporter, särskilt online, där du också kan köpa utrustning från andra länder.

En klassiker som många kör på är ullen, detta gäller främst kläder som kommer att vara närmst huden. Tänk alltid att du ska ha minst en uppsättning kläder som är helt torr, och självklart förpackad i en väska som inte tar in något vatten. Skulle vi råda dig att köra på en specifik del av klädseln att lägga lite mer pengar på så är det understället. Kör på antingen ull eller en ullfrottémix. Det viktiga är att materialet är både vindtätt och vattentätt. Komplettera gärna med en specialdesignad jacka som låter dig röra armarna fritt, och en keps eller mössa som håller solen borta från ansiktet.

Satsa på en high-end kanot

Det som du bör lägga absolut mest krut på är kanoten i sig själv. Om du inte kommer att använda den regelbundet finns det egentligen ingen poäng i att köpa en egen kanot, men om du är en flitig kanotist med tillgång till vatten så kan det vara en bra investering. Viktigt är att det ställe du hyr kanoten från, om du väljer att hyra, kan erbjuda olika typer av kanoter, och inte bara klumpiga modeller ämnade för barnfamiljer som bara ska ta en tur runt sjön.

Det du ska titta på när det kommer till kanoten är bredden och vart balansen ligger. Tänk på att det också ska finnas rum för din packning, och att både du och din partner bekvämt får plats och känner sig bekväma. När du packar din kanot gäller det att lägga tyngden i mitten och i botten. Satsa på ordentliga väskor och påsar som inte släpper in något vatten, plastpåsar ska helst undvikas, eftersom de oftast inte håller tätt.

Tänk på sömnen

Om du ska vara borta i mer än en dag gäller det såklart att skaffa ordentlig utrustning till natten. Tänk på att din sovsäck ska kunna förvaras i kanoten, och att den inte tar upp alltför mycket plats. Det finns många modeller i specialaffärer som är designade att ta så liten plats som möjligt.