Snart dags för VM i vattenpolo

Som många av er redan vet så spelas VM i vattenpolo vartannat år, i samband med världsmästerskapen i simsport. Det är snart dags igen i och med mästerskapen som kommer under 2019, och vi har såklart kollat upp startfältet för att se vem som har bäst chans att sno åt sig titeln i år. Om du tror att du vet vinnaren just nu kan du alltid använda spel på PAF och få ut det mesta av din satsning med en bra bonus.

Det kommer bli ett spännande år för simsporten i stort, i och med VM som hålls Sydkorea under 2019. Det kommer vara i staden Gwangju som tävlingarna hålls, och för många som idrottar inom vattensporter kommer det här vara det största i deras professionella karriärer. Det är mellan den 12 juli och den 28 juli som vm hålls nästa år, så det finns goda chanser att kolla igenom lite gamla matcher innan dess – och dessutom lära känna lagen som ska vara med.

Vattenpolo har blivit en stapel

Det är faktiskt inte överdrivet länge som vattenpolo har funnits med på agendan vad gäller VM, det är bara sedan 1973 som herrarna har tävlat i sporten. Damerna fick vänta till 1986 innan de kunde hoppa på tåget. Vilka länder som har dominerat har faktiskt skiljt sig ganska rejält mellan herr- och damsidan, vilket inte är helt vanligt när det kommer till lagsporter. Oftast är det samma lag som toppar, men alltså inte i vattenpolo. Det är dubbelt upp för alla oss som vill följa vattenpolo i VM, eftersom båda sidorna kör sina gruppspel och slutspel i princip samtidigt. Boka in juli för vattenpolo, du kommer garanterat inte bli besviken av vad världens bästa lag har att erbjuda.

Damernas turnering

Om vi börjar med att titta på damsidan kan man snabbt konstatera att det främst är USA som har dominerat fältet, de plockade inte bara guld i VM 2017, men också 2015, 2009, 2007 och 2003. Det är detta lag som har visat sig absolut starkast under de senaste åren. Förutom USA är det mest europeiska lag som har imponerat, då främst Spanien, Ungern och Italien. Australien har också placerat sig bra ett flertal gånger, även om vi måste gå tillbaka till den allra första turneringen, 1986, för att hitta ett guld.

Herrarnas mästerskap

Herrarnas sida har haft lite mer jämnt mellan lagen, i alla fall om man tittar historiskt. Inför 2019 är det dock Kroatien som bör prestera. Det är de som håller mycket av trycket från att vara favoriter. Det har varit lite skillnader i uppställningen sen sist, och det finns många nya, spännande, spelare att hålla koll på. Vi tippar att Kroatien kommer i alla fall att vara med i topp tre, något annat skulle ses som en stor förlust för laget, eftersom de har tagit en pallplats de senaste sex turneringarna i rad.