Världens bästa floder för vattenturism

  • editor
  • 2019-02-21
  • Kommentarer inaktiverade för Världens bästa floder för vattenturism

Att ta sig runt i världen på olika floder är kanske det bästa sättet att se kulturer och natur på. Genom att färdas på vatten, kanske genom att åka båt, kanske genom kanoting eller en tur med en kajak, eller varför inte köra med jet-skis på en flod i en stad, kan man se en helt ny sida av samhället man befinner sig i. Floder och vattendrag har format centrum för städer och byar så länge civilisationer har funnits, och vi har dragit ihop några tips på de allra bästa floderna att satsa på om det är vattenturism du är dragen till.

Amazonfloden i Sydamerika

Det här är en av de pampigaste floderna som finns, och det finns massor av legender som omringar den. För dig som är ute efter en natur som har det mesta är det här den perfekta floden, det finns ganska många olika ställen där båtturer utgår från, och även om man kanske inte kan göra så många andra vattensporter eftersom det finns mycket djur och skyddade områden längs med floden så går det fint att titta på naturen och djurlivet från båtarna.

Themsen i London

Från en djungel till en annan, mitt i Londons storstad hittar vi Themsen, som delar stan i mitten ungefär. Det här är en perfekt placerad flod för alla som vill kunna se stan från en lite annan vinkel. De flesta av Londons största turistattraktioner går fint att se från vattnet, och det finns massor av olika båtar att ta, i olika prisklasser. London är också känt för att husera många husbåtar, och du kan titta in på hur folk bor i dessa när du åker förbi. Dessutom kan man ofta segla på floden när det är lite varmare väder, och det finns ett alltmer ökande utbud av andra typer av aktiviteter på vattnet, bland annat jet-ski som blivit poppis längs med de hippare delarna av staden.

Nilen i Egypten

Nilen är en av världens mest kända floder, och många avgörande händelser i mänsklighetens historia sägs involvera detta vattendrag. Numera kan du som är sugen på turism med fördel ge dig ut på en segeltur längs med vattnet, du kommer att få se en stor blandning när det kommer både till natur och till samhällen. Nilen är dessutom en av världens största floder, och för att pricka in rätt klimat och tid för att utforska dess banker rekommenderar vi att du reser mellan oktober och april, en perfekt höst- eller vinterresa, alltså.

Hudson i New York

Det här är perfekt för dig som har blivit meddragen till en cityresa till New York, men egentligen är mer av en naturperson. Hudsonfloden ligger precis intill staden, och är en riktig oas för dig som vill hitta både lugn och fantastisk natur att se från båten.