Vattensporter du kan öva på på stranden

  • editor
  • 2018-10-11
  • Kommentarer inaktiverade för Vattensporter du kan öva på på stranden

Det kanske inte är det första man tänker på när det kommer till vattensporter, men faktum är att du kan träna på många av dem utan att ens behöva ta dig ner i vattnet. Detta kanske är en bra kompromiss de dagar det är helt fullt i strandkanten, eller när vattnet är lite för kallt för att hoppa i. Många gånger är det bättre att börja i det torra med att träna på vattensporter, eftersom det är lite lugnare och kan hjälpa dig få bättre koll på vilka rörelser det är du är ute efter och hur du gör dem på rätt sätt – utan att behöva distraheras av att hålla balansen i vattnet.

Vi har kikat lite på vilka sporter som kan tänkas passa när man ska träna lite på stranden, och vi hittade en del roliga förslag. Om du har hittat någon ytterligare som passar för denna slags “torr-träning”, hör gärna av dig och berätta! Vi är alltid ute efter nya tips och råd som kan förbättra vår träning.

Börja med surfing

Det här är kanske arketypen för den slags träning som man kan göra på stranden. Det är åtaliga gånger man har promenerat förbi någon i full färd med att öva sig på de rätta rörelserna som får dig att stå upp på brädan, eller att bara komma upp på knä. Att börja med att träna på land kommer definitivt att hjälpa dig få in rörelserna i ryggraden, vilket är det viktigaste när det kommer till just surfning, du ska inte behöva tänka på vad du gör när du väl är ute i vattnet, så därför grundar du all din träning på torra land.

Du behöver faktiskt inte vara nybörjare för att föredra lite övning på stranden, det kan ju vara så att du vill prova någon ny teknik eller känner dig lite ringrostig sedan förra gången du var ute och surfade – då finns det ingen som helst skam i att först köra övningarna på stranden för att få tillbaka lite självförtroende. Om du känner dig lite fräck kan du dessutom spana in ifall det finns någon surfskola i närheten, och kanske spana in lite tips från deras instruktörer. Det viktiga är att du känner dig helt bekväm med att vara på brädan innan du går ut i vattnet, då kommer du att lyckas bäst med din surfning.

Bodyboarding för hela slanten

Det här hänger lite ihop med surfning, även om många die hard-fans av surfningen skulle argumentera emot, men bodyboarding är också en sport som man med fördel kan öva på när man är uppe ur vattnet. Det är genom bodyboarding som många lär sig grunderna, för att sedan ta med sig sin kunskap till surfningen. Att köra bodyboarding innebär att du inte står upp på brädan, som dessutom är mycket mindre än surfbrädan, utan du står antingen på ett knä eller så ligger du ner. Det kanske känns lite väl simpelt att öva på när du är uppe ur vattnet, men du kan få ut mycket av att lära dig teknikerna på det torra.  

Simningen börjar på stranden

 

För att avrunda vår trio kan vi såklart nämna urmodern av vattensport – simningen. Att öva på sina simtag innan man går ner i vattnet är tradition på alla simskolor, och det av en anledning. Se till att ha koll på armar och ben innan du befinner dig i vattnet, då blir du en bättre simmare.