Vattensporter för alla som inte kan simma

  • editor
  • 2018-05-20
  • Kommentarer inaktiverade för Vattensporter för alla som inte kan simma

För många kanske det är självklart att simning är grunden för att kunna ägna sig åt vattensporter, men det finns faktiskt en hel del sporter som inte är beroende av din simförmåga. Det här kan vara den perfekta kompromissen för dig som har en partner eller kompis som vill hänga med ut i vattnet men som inte har simningen med sig. Spana in listan och se om du hittar någon ny sport som passar just dig.

Promenera under vatten

För att kunna ta promenader under vattnet behöver du faktiskt inte kunna simma, det enda som krävs är att du kan gå och att du inte få panik av att andas i en mask. Det vanligaste är att du helt enkelt promenerar med en guide framför eller bakom dig. Du får ditt syre genom en mask som liknar den som dykare använder, men du har inte resten av den tunga utrustningen på dig. Efter att du kommit ner på botten är det bara att promenera på, och upptäcka allt liv som finns på botten.

Kör en jet-ski

Så länge du har en flytväst på dig så är det faktiskt inga problem att köra, eller åka på, en jet-ski, även om du inte kan simma. Detta är en slags vattenskoter som kan användas för att köra relativt långa sträckor, och all kraft som används för att röra sig framåt kommer från jet-strömmen av vatten som skapas bakom jet-skin. Det kan vara en bra idé att börja med att köra i närheten av en bemannad strand, för att känna dig extra säker på vattnet.

Ta en båttur med genomskinlig botten

För den som inte känner sig helt bekväm med tanken på att promenixa på havets botten är en båttur med genomskinligt golv ett hett tips. Du åker helt enkelt ut på vattnet och får en ovanför-ytan-dykning på köpet. Du kan upptäcka massor av liv genom botten som är gjord av glas, och du kommer garanterat att hålla dig torr under hela turen.

Åk på en turistig bananbåt

Det här är kanske främst ett alternativ för dig som är på en resort vid havet, men det kan hittas på lite andra ställen också. Poängen med detta är att du åker på en båt som är formad som en banan, du sitter tillsammans med några kompanjoner gränsle över båten, och dina fötter är säkra på bananens sidor. Därefter är det bara att åka ut på vattnet, och du behöver inte oroa dig för att åka av eftersom du sitter fastspänd i båten.

Det finns egentligen inte så många hinder för dig som inte kan simma men som ändå vill vara nära vattnet. De flesta vattensporter går att anpassa till någon som inte är simkunnig, så det är bara att leta lite online för att hitta bra alternativ.