Vattensporter för den perfekta semestern i Monaco

  • Elsa
  • 2018-06-08
  • Kommentarer inaktiverade för Vattensporter för den perfekta semestern i Monaco

För dig som är på väg till Monaco och vill passa på att sporta i vattnet så finns det en hel del roligt att välja på. För dig som inte kan du kan du alltid registrera dig med en Winner kupongkod och få alla fördelar med att vara i denna stad med blinkande ljus och överdådiga kasinon. Det är inte för inte som Monaco har gjort sig ett namn om att vara toppstället för resenärer som är ute efter det lilla extra, och det gäller inte minst för vattensporter. Det finns något för alla resenärer, unga som gamla, och vi har samlat de allra bästa alternativen för dig som vill utnyttja vattnet under din vistelse i Monaco.

Åka kanot

För dig som gillar att paddla kanot eller kajak så finns det mycket att välja på. Längs med kusten kan du enkelt hitta uthyrningsställen som ger dig bra priser på kajaker och kanoter under dagen. Även om det kanske inte är lika stora möjligheter att stanna över natten på olika ställen som när du kajakar längs ett längre vattendrag så kan du upptäcka fantastisk natur och fina vyer genom att paddla här.

Dyka och snorkla

Många kommer till Monaco och tror att de inte kommer att få ut så mycket av att snorkla här, eftersom det inte finns något tropiskt klimat, men du kan faktiskt få se en hel del fisk och annat spännande när du tar med dig snorkel till Monacos hav. Du kommer att kunna se fantastiska klippor och undervattensliv.

För dig som vill dyka så finns det två olika dykskolor att välja mellan. Det enda du behöver för att börja lära dig dyka är ett certifikat på att du är frisk som inte är äldre än tre månader, det fixar du på ett kick hos din läkare inför resan. Det finns både skolor som lär ut dykning till barn och till vuxna, det är bara att göra lite research innan du åker för att hitta den som passar dig, och kanske din familj, bäst.

Flyboarding

Haka på den största trenden inom vattensport just nu och kom igång med flyboarding! Du kommer att få en jetpack som kommer att hålla dig över vattenytan medan du upptäcker havets alla vyer. Det här är särskilt populärt bland kändisar och fotbollsspelare, så det kan vara värt att ta sig ner till havet och prova på bara för att ha chansen att se en av dina favoritspelare åka upp i luften precis bredvid dig.

Jet-skiing

En plats så glamorös som Monaco har såklart bra alternativ för dig som vill åka jet-ski. Det finns två sätt att åka på, antingen så kör du själv – så länge du har kvalificerat dig och fått en licens, eller så åker du tillsammans med någon som är certifierad. Det finns en hel del uthyrare på plats i olika prisklasser, se till att hitta den som passar just dig och din plånbok.

Segla

Att segla i en lyxig båt längs Monacos kust är rena drömmen. Här kommer du att få en perfekt vy över alla de fina hus och byggnader som finns i landet, och du kan njuta av mat och dryck ute på havet. Du kan välja att använda en mindre segelbåt, eller att åka ut med ett lyxigare alternativ, det är helt upp till dig.