Volvo Penta introducerar nytt displaysystem för vattensporter

  • editor
  • 2018-04-10
  • Kommentarer inaktiverade för Volvo Penta introducerar nytt displaysystem för vattensporter

Det här är en riktigt spännande nyhet för alla oss som gillar vattensporter i alla dess former. Det har kommit en helt ny design för Volvos kontrollsystem för båtar. Du som redan har Volvo Penta i någon form på din båt kommer nog med all sannolikhet att vilja uppgradera dig till detta nya system, och om du köper ny båt rekommenderar vi att du kör en som har detta nya Water Sport Control systemet installerat.

Målet med den nya designen är att förbättra förarens kontroll på vad som händer med de som sportar i närheten av båten, särskilt de som kör sporter som wakesurfing, där det tidigare har varit svårt att ha koll i och med att man åker efter båten. Ett stort antal vattensport spelare älskar också att titta på fotbollsmatcher och placera sina satsningar – så att de kan kolla in em 2021 odds här. För att du ska få en så bra bild av det här nya systemet som möjligt kommer vi att gå igenom de viktigaste funktionerna av WSC, så att du har kött på benen nästa gång det kommer till en uppgradering av båten.

Den innovativa Glass Cockpit förändrar hela bilden

Detta är ganska bokstavligt, eftersom det finns större chans att kunna se allt som händer runt om din båt genom denna så kallade Glass cockpit. Tanken är att du ska ha full koll på dina kompisar eller familj som sportar bakom båten även när du är där framme och styr. Genom flera kameror som är riktade mot olika delar av båten kan du enkelt hålla koll på de som rör sig i vattnet runtom dig. Inte nog med det, du kan dessutom ställa in kamerorna att följa upp till tre personer, för att mäta hur fort de rör sig.

Det smarta med den här set-upen är att du kan ställa in om det gäller wakesurfing, bodyboarding eller vattenskidor, och kamerorna kommer att anpassa sig efter sporten du har valt. Behöver du justera någonting finns det en touch screen att reglera inställningarna med, och du kan alltid följa vad som händer på vattnet genom en live stream från kamerorna.

Vem kan komma åt systemet?

Just nu finns det bara en tillverkare som har nappat åt sig möjligheten att erbjuda denna nya uppdatering från Volvo Penta, och det är Regal. Modellerna som kan använda den är LS4 Surf och 25RX Surf, men detta innebär inte på något sätt att du som inte har dessa modeller kommer att vänta förgäves. Detta nya system har gjort tillräckligt med vågor i vattnet för att andra tillverkare också blivit intresserade, och de kommer att börja erbjuda en komplettering för sina användare inom kort. Vi kommer såklart hålla dig uppdaterad på vad som händer i vattenvärlden när det gäller WSC, så att du direkt kan få koll på när det är din tur att kunna uppgradera dig.

En bra säkerhetsuppdatering

Det är inte bara det faktum att du som kör kan hålla koll på vad som händer runtom båten, men du kan dessutom vara med och direkt påverka om någonting skulle hända. I och med kamerorna som följer en särskild person kan du lättare se om det skulle hända någonting, exempelvis om någon skulle falla ner i vattnet eller se ut att behöva hjälp. Det smarta systemet ger dig full kontroll och du kan snabbt och smidigt hjälpa dina kompisar till säkerhet igen.

För dig som tycker att uppdateringen känns onödig kan vi igen trycka på det faktum att du kommer att kunna stå längst fram i båten och ha full koll på allt som händer i vattnet – utan att ens behöva vrida på huvudet. Bäst är det absolut att se systemet in action för att se vad det är som imponerar så, men tills dess får du helt enkelt ta vårt ord för det.